Kedves Vásárlóink!

03.22-án (pénteken) technikai okok miatt 12:30-kor nyitunk.

Köszönjük a megértést.

5 DOLOG, AMIVEL MEGELŐZHETŐ A GYERMEKKORI GERINCFERDÜLÉS

A gerincbántalmak kialakulásának megelőzését már kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, ugyanis a manapság egyre általánosabb mozgásszegény életmód az idő múlásával a gyermekeknél is gerincbántalmakat okoz.

Mit tehetünk, hogy gyermekeink gerince egészségesen fejlődjön?

1. Válasszunk gyermekünknek kemény matracot fekvőhelyül, ugyanis a puha matrac hosszú távon elősegíti a rossz tartás és a gerincferdülés kialakulását.

2. Olyan sportot válasszunk, amely a gerincet kíméli! Az úszás, lovaglás, kerékpározás kiváló választás.

3. Figyeljünk oda, hogy olyan iskolatáskát válasszunk, amely egyenletesen terheli mindkét vállat, és törekedjünk rá, hogy a táska súlya ne terhelje túl a gyermekek gerincét!

4. Biztosítsunk a gyermekek számára olyan íróasztalt, széket és tartásjavító párnát, amely ülés közben ideális körülményeket biztosít a gerince számára!

5. Ellenőrizzük havi szinten gyermekünk járását, testtartását, és időben forduljunk szakemberhez, ha eltérést észlelünk!

A felsoroltakon kívül fontos, hogy a gyermekek minél többet mozogjanak, egészséges étkezéssel elkerüljék a túlsúlyos életmódot, és eljussanak az éves szűrővizsgálatokra, melyekkel korán kiszűrhetők és kezelhetők a gerincbántalmak, köztük a manapság oly gyakori gerincferdülés is.

A gerinc szempontjából nagyon fontos, hogy gyermekünk milyen cipőt és talpbetétet hord. A Macskapitány által forgalmazott supinált cipők segítik megőrizni a gerinc egészségét. Sarkuk belülről kifelé döntött, mellyel korrigálják a boka bedőlését. Előnyük, hogy mivel a sarkuk kifelé dől, és belső részük 4,5 mm-rel magasabb a külsőnél, a lábat optimális helyzetbe hozzák, nem engedik feszülni a bokaszalagokat, így segítik kialakulni a lábak egészséges boltozatát.

Macskapitány szeretettel vár Mindenkit változatos kínálattal a Síp utca 9-ben!