TÉLI AKCIÓ

Zordabb januári napokon elkél egy jó bundás, vízálló cipellő. Fedélzetünkön most minden téli bakancs és csizma 30% kedvezménnyel kapható!

A kinőtt váltószandikat új, kényelmes Szamos és ASSO szandálokra cserélhetitek Macskapitánynál. Most 20% kedvezményt adunk minden modell árából!

5 TANÁCS: HOGYAN ELŐZHETŐ MEG A LÚDTALP KIALAKULÁSA GYERMEKKORBAN?

Régóta ismert tény, hogy talpunk bizonyos pontjainak ingerlése jótékony hatással van szervezetünkre. Nagyszüleink idejében a falusi életforma lehetővé tette a mezítláb járást egyenetlen talajon, ami a talpi reflexpontokon keresztül közvetlenül a lábra, illetve az egész szervezetre is gyógyítóan hatott, manapság viszont rengeteg káros tényező közrejátszik a lúdtalp és egyéb mozgásszervi megbetegedések kialakulásában. Lábunk boltozatos szerkezete 1-2 éves korunkban alakul ki, ezért a lúdtalp kialakulásának kezdetét is erre az időszakra tehetjük, amikor a gyermek elkezd járni.

Néhány módszerrel azonban elkerülhető a probléma kialakulása:

1. Fontos, hogy olyan cipőt válasszunk gyermekünknek, amelyben tornáztatni tudja lábfejét és talpizmait.

2. Számos játékos tornagyakorlat létezik, amellyel megelőzhető a lúdtalp keletkezése. Például lábujjal rajzolás ceruzával, babszemek, golyók felszedegetése a lábujjakkal, stb.

3. Nagyon fontos a teljes lábat, a csípő területét, a törzs izmait is edzeni, mert mindezeknek nagy szerepük jut a helyes testtartás kialakításában, és a lábfej elváltozásainak megelőzésében.

4. Engedjük a gyermeket minél többet mezítláb, egyenetlen talajon járni! A kavicsok, fűszálak ingerlik és edzésre késztetik a talp izmait.

5. Cipőválasztásnál érdemes supinált cipőt választani, melynek lényege, hogy sarka belülről kifelé döntött, belső része 4,5 mm-rel magasabb a külsőnél, ezzel a lábat optimális helyzetbe hozza, nem engedi feszülni a bokaszalagokat, és segít kialakítani a lábak egészséges boltozatát.

Macskapitánynál számos supinált cipő és talpbetét is megtalálható, mellyel elkerülhető a lábboltozat eldeformálódása. Érdemes hozzánk benézni!

5 TANÁCS: HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ CIPŐT GYERMEKÜNKNEK?

Sokszor nem is gondolnánk, mennyire fontos szerepet játszik mozgásszervi megbetegedéseink kialakulásában egy rosszul megválasztott lábbeli. A szembetűnő lábfájdalmak, sarokfájdalom, tyúkszem, vagy bütyök mellett a talp boltozatának kóros eltéréséből fakadó hát- és derékfájdalom, nyaki- és térdpanasz is megjelenhet hosszú távon. Mivel lábunk adja testünk talapzatát, és egész nap hordja teljes testsúlyunkat, fontos, hogy a választott cipő, illetve talpbetét megfelelően támogassa ezt az alátámasztó funkciót.

Milyen a megfelelő cipő?

1. Kerüljük a kemény, merev talpú cipőket, helyette válasszunk puha, kényelmes és rugalmas talpú lábbelit!

2. Fontos, hogy a cipő kérge tartást biztosítson a láb számára, és jól rögzítse a talpat!

3. A talp legyen csúszásmentes, biztosítva a stabil járást!

4. A cipő felsőrésze biztosítson megfelelő tartást a láb elülső része számára!

5. Az ideális lábbeli természetes alapanyagból készül, nem tartalmaz szintetikus anyagokat.

Macskapitány cipőboltjában kizárólag kézműves, magyar, bőrből készült gyermekcipőket forgalmazunk, melyekhez supinált talpbetét is kapható. A supinált talpbetétek előnye, hogy sarkuk belülről kifelé döntött, belső részük 4,5 mm-rel magasabb a külsőnél, ezzel a lábat optimális helyzetbe hozzák, nem engedik feszülni a bokaszalagokat, és segítik kialakulni a lábak egészséges boltozatát.

Várunk Mindenkit egészséges cipők széles választékával a Síp utca 9-ben!

 

5 DOLOG, AMIVEL MEGELŐZHETŐ A GYERMEKKORI GERINCFERDÜLÉS

A gerincbántalmak kialakulásának megelőzését már kisgyermekkorban érdemes elkezdeni, ugyanis a manapság egyre általánosabb mozgásszegény életmód az idő múlásával a gyermekeknél is gerincbántalmakat okoz.

Mit tehetünk, hogy gyermekeink gerince egészségesen fejlődjön?

1. Válasszunk gyermekünknek kemény matracot fekvőhelyül, ugyanis a puha matrac hosszú távon elősegíti a rossz tartás és a gerincferdülés kialakulását.

2. Olyan sportot válasszunk, amely a gerincet kíméli! Az úszás, lovaglás, kerékpározás kiváló választás.

3. Figyeljünk oda, hogy olyan iskolatáskát válasszunk, amely egyenletesen terheli mindkét vállat, és törekedjünk rá, hogy a táska súlya ne terhelje túl a gyermekek gerincét!

4. Biztosítsunk a gyermekek számára olyan íróasztalt, széket és tartásjavító párnát, amely ülés közben ideális körülményeket biztosít a gerince számára!

5. Ellenőrizzük havi szinten gyermekünk járását, testtartását, és időben forduljunk szakemberhez, ha eltérést észlelünk!

A felsoroltakon kívül fontos, hogy a gyermekek minél többet mozogjanak, egészséges étkezéssel elkerüljék a túlsúlyos életmódot, és eljussanak az éves szűrővizsgálatokra, melyekkel korán kiszűrhetők és kezelhetők a gerincbántalmak, köztük a manapság oly gyakori gerincferdülés is.

A gerinc szempontjából nagyon fontos, hogy gyermekünk milyen cipőt és talpbetétet hord. A Macskapitány által forgalmazott supinált cipők segítik megőrizni a gerinc egészségét. Sarkuk belülről kifelé döntött, mellyel korrigálják a boka bedőlését. Előnyük, hogy mivel a sarkuk kifelé dől, és belső részük 4,5 mm-rel magasabb a külsőnél, a lábat optimális helyzetbe hozzák, nem engedik feszülni a bokaszalagokat, így segítik kialakulni a lábak egészséges boltozatát.

Macskapitány szeretettel vár Mindenkit változatos kínálattal a Síp utca 9-ben!